Hallongrottor

En småkaka som jag älskar är hallongrottor, åh så gott det är!
Sen kan man ju variera fyllningen hur mycket som helst. Istället för
hallonsylt kan du ta någon annan sylt, tillexempel jordgubb, blåbär,
björnbär, äppelmos etcetera. Eller varför inte trycka i en chokladbit,
klicka i lite nutella eller lägga en bananskiva i formen? Det går att
variera hur mycket som helst. Min favorit är med hallonsylt eller
en bit mörk choklad.

Ingredienser till 25 hallongrottor:
4 ½ dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
200 gram rumstempererat smör
Hallonsylt eller annan fyllning, tex. jordgubbssylt, blåbärssylt eller choklad.

Här har jag fyllt grottorna med hallonsylt, russin och mörk choklad.

Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke
och tillsätt smöret i mindre bitar. Blanda snabbt ihop till en deg.
Rullar degen till bollar och lägg i mindre bullformar. Tryck en grop
i mitten av kakan, fyll med hallonsylt eller någon annan valfri fyllning.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Vad heter du?:
Kom ihåg mig?

Vad har du för E-postadress?: (publiceras ej)

Vad heter din blogg?:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0