Snabba Wienerbröd

Tidigare under kvällen testade jag att göra snabba wienerbröd.
Jisses vad goda de blev! Precis som när man köper på konditori.  :)

Ingredienser:
Färdiga smördegsplattor (1 platta = 1 wienerbröd)
Vaniljkräm (Vaniljsås tex Ekströms)
Jordgubbar

Ingredienser till glasyr:
Vatten
Florsocker



Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader.
Tina smördegsplattorna cirka 10 minuter i rumstemperatur.
Pensla smördegsplattorna med vatten och vik sedan in alla fyra
hörn mot mitten och tryck till. (Jag var dock tvungen att göra en
kant runt hela smördegsplattorna eftersom de var rektangulära
istället för fyrkantiga).

Blanda vaniljkrämen genom att följa anvisningarna på förpackningen,
men ta ungefär 2 dl mindre mjölk än rekommenderat. Detta för att
det ska vara kräm - inte sås. När krämen är färdigvispad ska det
klickas på smördegsplattorna. Sätt sedan in i ugnen cirka 15 minuter
på 200 grader.

Under tiden som wienerbröden är i ugnen kan man göra glasyr genom
att blanda florsocker och någon droppe vatten.

När wienerbröden är färdiga kan man klicka på ytterligare vaniljkräm
om man vill. Garnera sedan med jordgubbar och ringa över glasyren.
Jag gjorde även en variant med nutella som jag smetade på efter att
wienerbröden var färdiggräddade.

Kommentarer
Postat av: Nilma

Det såg inte helt fel ut!

2011-06-30 @ 10:46:24
URL: http://www.nilma.se

Kommentera inlägget här:

Vad heter du?:
Kom ihåg mig?

Vad har du för E-postadress?: (publiceras ej)

Vad heter din blogg?:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0