Kvargscones

 Det känns som att det är ett tag sedan jag publicerade något
recept här på bloggen, och de senaste har varit bakverk.
Nu ska ni få ta del av ett recept på nyttigt bröd som jag bakar
minst en gång i månaden, nämligen kvargscones. Så enkelt
att göra, nyttigt, proteinrikt och mättande. Med mängderna i
detta recept brukar jag få ihop 7-8 st scones.

 
Ingredienser:
4½ dl havregryn
4½ dl naturell kvarg 0,2%
1-1½ tsk bakpulver
1 krm salt


Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop havregryn, bakpulver
och salt. Tillsätt kvargen och rör ihop till en smet. Klä en plåt
med bakplåtspapper. Forma 7-8 bollar av smeten och platta
till dem litegrann på plåten. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.


Dessa kvargscones går utmärkt att frysa och tina upp i
micron eller i rumstemperatur.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Vad heter du?:
Kom ihåg mig?

Vad har du för E-postadress?: (publiceras ej)

Vad heter din blogg?:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0