Krämig sötpotatiscurry
Det senaste halvåret har jag blivit helt fast i sötpotatis, särskilt
ugnsrostad. Så gott!! I februarinumret av Coop's tidning Mer
Smak fanns ett recept med sötpotatis som jag fastnade för:
Krämig sötpotatiscurry. Enligt recept ska det serveras ris till,
men jag tycker det fungerar bra utan och serverar med sallad
istället.
ugnsrostad. Så gott!! I februarinumret av Coop's tidning Mer
Smak fanns ett recept med sötpotatis som jag fastnade för:
Krämig sötpotatiscurry. Enligt recept ska det serveras ris till,
men jag tycker det fungerar bra utan och serverar med sallad
istället.

Ingredienser:
3 dl ris (Kan uteslutas)
700 gram sötpotatis
2 schalottenlökar
1 msk olja
2 msk röd currypasta
1 burk (400 ml) kokosmjölk
70 gram babyspenat
(Ev. 1 dl vatten för lösare konsistens)
1 dl saltade jordnötter att toppa med
Gör såhär:
Koka riset enligt anvisning på paketet om du vill ha det. Skala och
skär sötpotatisen i 1 cm stora kuber. Strimla schalottenlöken.
Häll olja i en kastrull och fräs lök och potatis i currypastan någon
minut. Häll i kokosmjölken och låt koka 10-15 minuter. Häll i
vatten om du vill ha lösare konsistens. Smaka av med salt och
vänd ner spenaten. Servera med ris och toppa med jordnötter.
Kommentarer
Postat av: Erika
Men mums! :)
sv. Men precis, så är det! Jag kan bara ha i äkta silver också, annars måste jag ta ut örhängena varje dag. Men som tur är finns det ju även billiga örhängen i äkta silver, har själv 5 st nertill och sedan tre högre upp i brosket i ena örat :)
Postat av: Rebecha
Lagar aldrig mat med sötpotatis, kanske borde ge det en chans :)
Postat av: Elin
Åh mums så gott!!
Postat av: ajlimullersandvik.blogg.se
Det låter ju UNDERBART!
Trackback