Kycklinggratäng med banan
Jag älskar kyckling, det är något som jag kan äta flera dagar i
veckan utan att lessna på. Det går att variera i all oändlighet med
kryddor och tillbehör. Här får ni recept på en riktigt god kyckling-
gratäng med banan och bambuskott.
veckan utan att lessna på. Det går att variera i all oändlighet med
kryddor och tillbehör. Här får ni recept på en riktigt god kyckling-
gratäng med banan och bambuskott.
Har ingen bild från när jag gjorde rätten
så ni får bild från Jenny. Även receptet
är ifrån hennes blogg.
så ni får bild från Jenny. Även receptet
är ifrån hennes blogg.
Ingredienser:
1 grillad kyckling
2 bananer
1 paprika
1 burk bambuskott
3 dl vispgrädde
1 dl tacosås
½-1 msk sambal oelek
2 pressade vitlöksklyftor
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader. Ta bort köttet från kycklingen och lägg i
en form. Hacka paprikan och skiva bananer. Fördela ut paprika,
bananskivor och bambuskott över köttet. Blanda ihop grädden,
pressad vitlök, tacosås och sambal oelek. Häll såsen i formen.
Gratinera mitt i ugnen 20 minuter. Servera med ris och sallad.
2 bananer
1 paprika
1 burk bambuskott
3 dl vispgrädde
1 dl tacosås
½-1 msk sambal oelek
2 pressade vitlöksklyftor
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader. Ta bort köttet från kycklingen och lägg i
en form. Hacka paprikan och skiva bananer. Fördela ut paprika,
bananskivor och bambuskott över köttet. Blanda ihop grädden,
pressad vitlök, tacosås och sambal oelek. Häll såsen i formen.
Gratinera mitt i ugnen 20 minuter. Servera med ris och sallad.
Kommentarer
Postat av: Flisan
sv: jamen precis!
ja verkligen :D
Trackback