Saffranstryfflar
Såhär i juletider älskar jag att baka med saffran, tycker det luktar
(och smakar) så himla gott! Förra julen gjorde jag choklad-
och pepparkakstryfflar och de lär nog göras i år igen då det var
sjukt goda. Men jag tänkte även testa Amandas receptet på
saffranstryfflar.
Ingredienser:
1 ½ dl vispgrädde
1 paket saffran (0,5 g)
400 gram vit choklad
50 gram smält smör
Florsocker att rulla i
Gör såhär:
Finhacka den vita chokladen. Koka upp grädde tillsammans med
saffran, dra sedan kastrullen från värmen. Tillsätt den hackade
chokladen lite i taget och rör om tills det smält. Ha i smöret och
rör tills även det har smält. Häll smeten i en form och låt stelna i
kyl/frys i två-tre timmar.
När smeten har stelnat, använd en sked och forma till kulor.
Rulla tryfflarna i florsocker och lägg dem i formar. Förvara i kylen.
(och smakar) så himla gott! Förra julen gjorde jag choklad-
och pepparkakstryfflar och de lär nog göras i år igen då det var
sjukt goda. Men jag tänkte även testa Amandas receptet på
saffranstryfflar.
1 ½ dl vispgrädde
1 paket saffran (0,5 g)
400 gram vit choklad
50 gram smält smör
Florsocker att rulla i
Gör såhär:
Finhacka den vita chokladen. Koka upp grädde tillsammans med
saffran, dra sedan kastrullen från värmen. Tillsätt den hackade
chokladen lite i taget och rör om tills det smält. Ha i smöret och
rör tills även det har smält. Häll smeten i en form och låt stelna i
kyl/frys i två-tre timmar.
När smeten har stelnat, använd en sked och forma till kulor.
Rulla tryfflarna i florsocker och lägg dem i formar. Förvara i kylen.
Kommentarer
Trackback