Äppelkladdkaka med kanelgrädde
Vanligtvis brukar en kladdkaka vara brun då den innehåller
kakao, men här får ni ett recept på en kladdkaka utan kakao.
Hittade receptet i tidningen Hembakat men jag har minskat
sockermängden en del. Servera denna kaka med vispad
grädde som är blandad med kanel, det är pricken över i:et!
3 st ägg
3 ½ dl socker
200 gram smält smör
3 ¾ dl vetemjöl
1 ½ msk vaniljsocker
3 grovt rivna äpplen
Gör såhär:
Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret. Skala och riv äpplena.
Vispa ägg och socker, tillsätt sedan det smälta smöret. Tillsätt
vetemjöl och vaniljsocker, rör till en jämn smet. Krama ur vätskan
från äpplena innan du lägger dem i smeten.
Häll smeten i en smord form. Grädda kakan i cirka 30 minuter.
Beroende på äppelsort och storlek kan gräddningstiden variera.
Kakan ska vara kladdig i mitten men inte lös smet.
Det där såg/lät ju farligt gott ut!! Måste jag testa en dag =)
Jo min helg var bra. Jobbade i lördags så söndagen gick åt att vila och mysa med familjen =)
kram
Lät annorlunda, men väldigt gott :)
Spännande! Låter gott :D
Sv: Visst är det :D
Det var roligt det är faktist gjord på kakao gott var det också
Sv är inte så förtjust i oboy så tycker bäst om kakao dryck. Det var riktigt gott man få ha sina idéer ska grilla marshmellows hemma sen vid jul vid öppen spisen som vi brukar göra på julaftorn kväll jag och mina syskorn
Ja det är det verligen. Hur är läget idag?
Låter gott!
åh gott!
Mums så gott!
Såg fantastiskt god ut! Och jag älskar äpple och kanel! ^^
Sv; Jag gör min röra på mjölkfri creme fraiche och mango raja, kyckling, curry och rödlök. Sjukt onyttig men sjukt god :D
Härligt, hoppas det går snabbt! :)