Sega havrerutor med choklad
Här får ni ett enkelt recept på sega havrerutor, går hur fort som
helst att göra och goda blir dem!
Bild lånad från Frida
Ingredienser:
1 ägg
4 ½ dl havregryn
2 ½ dl vetemjöl
125 gram smält smör
2 dl strösocker
¾ dl ljus Sirap
1 msk vaniljsocker
1 ½ tsk bakpulver
Valfri choklad (tex marabou eller plopp)
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°C. Klä en form (20x20 cm) med bakplåtspapper.
Smält smöret. Rör ihop de torra ingredienserna och knäck sedan i ägget.
Tillsätt sirap och det smälta smöret, arbeta ihop till en smidig deg.
Tryck ut degen i formen och tryck sedan ner chokladbitar.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i cirka 15 minuter, skär sedan
i lagom stora bitar och låt svalna.
helst att göra och goda blir dem!


1 ägg
4 ½ dl havregryn
2 ½ dl vetemjöl
125 gram smält smör
2 dl strösocker
¾ dl ljus Sirap
1 msk vaniljsocker
1 ½ tsk bakpulver
Valfri choklad (tex marabou eller plopp)
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°C. Klä en form (20x20 cm) med bakplåtspapper.
Smält smöret. Rör ihop de torra ingredienserna och knäck sedan i ägget.
Tillsätt sirap och det smälta smöret, arbeta ihop till en smidig deg.
Tryck ut degen i formen och tryck sedan ner chokladbitar.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i cirka 15 minuter, skär sedan
i lagom stora bitar och låt svalna.
Kommentarer
Postat av: Petra
åh vad gott :)
Postat av: Flisan
sv: idag har jag mest suttit i en bil haha dudå? :P
Postat av: Flisan
sv: idag har jag mest suttit i en bil haha dudå? :P
Postat av: VERONICA - fashionblog
Åh gud vad underbart inlägg, sååå bra recept!! :) Ha en underbart fin söndag, kramar på dig!
Postat av: fashion
gott! :)
Trackback