Vit choklad-cheesecake

Till nyårsafton gjorde jag en vit choklad-cheesecake som blev
gudomligt god. Det är ett egenkomponerat recept så jag var
lite osäker hur det skulle bli, men resultatet blev grymt bra!
Dessutom är denna cheesecake väldigt lätt att göra.

 
Ingredienser:
Cirka 30-35 pepparkakor
Cirka 5-6 digestivekex
100 gram smör
450 gram vit choklad
200 gram philadelphiaost
2½ dl vispgrädde
1½ tsk vaniljsocker
Ev. lingon att toppa med.

Gör såhär:
Smält smöret i en kastrull. Krossa pepparkakor och digestive-
kex i en bunke tills det är finsmuligt. Häll i det smälta smöret
och rör ihop. Tryck ut massan i en rund springform med
avtagbar kant. Hacka den vita chokladen. Koka upp grädde
i en kastrull under omrörning. När grädden börjat koka ska
den vita chokladen i, rör om tills all choklad smält. Låt svalna.
Blanda philadelphiaost och vaniljsocker i en bunke, tillsätt
den vita chokladsmeten när den har svalnat något. Vispa ihop
till en jämn smet. Häll i formen. Om så önskas kan man strö
över lite frysta lingon som topping. Låt stelna i frys minst 6
timmar. Ta fram cheesecaken cirka 1 timme innan servering.

Kommentarer
Postat av: linda

såg gott ut det där :) haha samma här, kan inte ha några av mina nästan för mycket godis.
Jo men självklart men kan inte lägga om golvet bara för bordets skull :)

2018-01-11 @ 19:54:44
URL: http://www.nouw.com/Lindalinnros
Postat av: Gabriella

Mums såå gott!!

2018-01-11 @ 21:47:08
URL: http://gabriellasigfridsson.se
Postat av: Angelica Wåhlin

Åh, så gott!!

2018-01-12 @ 15:59:03
URL: http://angelicawahlin.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du?:
Kom ihåg mig?

Vad har du för E-postadress?: (publiceras ej)

Vad heter din blogg?:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0