Banan- och havremuffins
Detta recept på banan- och havremuffins är relativt nyttigt då det
inte är något strösocker i och knappt något fett. Det blir cirka
12 stycken stora muffins.
Ingredienser:
2 stora bananer
2 ½ dl havregryn
3 dl vetemjöl
2 ägg
3 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2 msk flytande margarin
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Mosa bananerna och vispa samman med
havregrynen (gärna med elvisp så havregrynen krossas). Blanda i mjöl,
ägg, bakpulver, vaniljsocker och det flytande margarinet.
Fyll 12 stora muffinsformar med smet till ¾. Grädda mitt i ugnen på
175 grader i cirka 20 minuter.
inte är något strösocker i och knappt något fett. Det blir cirka
12 stycken stora muffins.
Ingredienser:
2 stora bananer
2 ½ dl havregryn
3 dl vetemjöl
2 ägg
3 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2 msk flytande margarin
Sätt ugnen på 175 grader. Mosa bananerna och vispa samman med
havregrynen (gärna med elvisp så havregrynen krossas). Blanda i mjöl,
ägg, bakpulver, vaniljsocker och det flytande margarinet.
Fyll 12 stora muffinsformar med smet till ¾. Grädda mitt i ugnen på
175 grader i cirka 20 minuter.
Kommentarer
Postat av: Johanna
Låter väldigt gott! Kram
Trackback