Knäckig/seg blåbärspaj

Nu under sommarmånaderna blir det att äta mer paj som fika.
Inte mig emot då jag älskar pajer, särskilt blåbärspaj och rabarberpaj.
Här kommer ett recept på knäckig/seg blåbärspaj.
Kortare tid i ugnen = segare. Längre tid i ugnen = knäckigare.

Ingredienser:
250 gram blåbär
2 msk potatismjöl
½ dl strösocker

150 gram smör
½ dl sirap
1 dl grädde
2 dl vetemjöl
2 ½ dl havregryn
1 tsk bakpulver
2 dl strösocker

 
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bären i en smord form, pudra över
potatismjöl och socker. Gör pajsmeten genom att smälta smöret i en
kastrull, tillsätt grädde och sirap. Ta bort kastrullen från spisen.
Blanda de torra ingredienserna i en skål och tillsätt det sedan i kastrullen,
blanda och häll smeten över bären. Grädda mitt i ugnen i 30-40 minuter
tills pajen fått fin färg.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Vad heter du?:
Kom ihåg mig?

Vad har du för E-postadress?: (publiceras ej)

Vad heter din blogg?:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0