Krämig sötpotatiscurry

Det senaste halvåret har jag blivit helt fast i sötpotatis, särskilt
ugnsrostad. Så gott!! I februarinumret av Coop's tidning Mer
Smak fanns ett recept med sötpotatis som jag fastnade för:
Krämig sötpotatiscurry. Enligt recept ska det serveras ris till,
men jag tycker det fungerar bra utan och serverar med sallad
istället.
 

Ingredienser:
3 dl ris (Kan uteslutas)
700 gram sötpotatis
2 schalottenlökar
1 msk olja
2 msk röd currypasta
1 burk (400 ml) kokosmjölk
70 gram babyspenat
(Ev. 1 dl vatten för lösare konsistens)
1 dl saltade jordnötter att toppa med

Gör såhär:
Koka riset enligt anvisning på paketet om du vill ha det. Skala och
skär sötpotatisen i 1 cm stora kuber. Strimla schalottenlöken.
Häll olja i en kastrull och fräs lök och potatis i currypastan någon
minut. Häll i kokosmjölken och låt koka 10-15 minuter. Häll i
vatten om du vill ha lösare konsistens. Smaka av med salt och
vänd ner spenaten. Servera med ris och toppa med jordnötter.

Kommentarer
Postat av: Erika

Men mums! :)

sv. Men precis, så är det! Jag kan bara ha i äkta silver också, annars måste jag ta ut örhängena varje dag. Men som tur är finns det ju även billiga örhängen i äkta silver, har själv 5 st nertill och sedan tre högre upp i brosket i ena örat :)

2017-04-27 @ 20:51:07
URL: http://icanpikan.blogg.se
Postat av: Rebecha

Lagar aldrig mat med sötpotatis, kanske borde ge det en chans :)

2017-04-27 @ 21:42:54
URL: http://rebechapysslar.blogg.se/
Postat av: Elin

Åh mums så gott!!

2017-04-27 @ 21:43:26
URL: http://devote.se/johnssons
Postat av: Ljuva Julia

Det låter ju UNDERBART!

2017-04-30 @ 15:10:06
URL: http://ljuvajulia.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du?:
Kom ihåg mig?

Vad har du för E-postadress?: (publiceras ej)

Vad heter din blogg?:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0