Enkla & snabba tryfflar
För någon jul sedan gjorde jag chokladtryfflar med pepparkakskross.
Det blev en dundersuccé, de var supersmarriga! Det är enkelt att
göra tryfflar och det bästa är att du kan smaksätta som du vill genom
att byta ut chokladen till den smak du gillar bäst eller ha i lite kaffe,
likör etcetera. Endast fantasin sätter gränser. Här får ni recept på
enkla tryffar, det blir cirka 20 stycken.
Det blev en dundersuccé, de var supersmarriga! Det är enkelt att
göra tryfflar och det bästa är att du kan smaksätta som du vill genom
att byta ut chokladen till den smak du gillar bäst eller ha i lite kaffe,
likör etcetera. Endast fantasin sätter gränser. Här får ni recept på
enkla tryffar, det blir cirka 20 stycken.
Ingredienser:
½ dl vispgrädde
200 gram choklad (valfri smak, tex. apelsin, digestive, lakrits)
1 msk smör
Florsocker till garnering
½ dl vispgrädde
200 gram choklad (valfri smak, tex. apelsin, digestive, lakrits)
1 msk smör
Florsocker till garnering
Gör såhär:
Häll grädden i en kastrull och bryt ner chokladen, smält på svag
värme. Vänd ner smörklicken och rör smeten blank. Ställ i kyl
någon timme innan du formar bollar av smeten. Rulla i florsocker.
Häll grädden i en kastrull och bryt ner chokladen, smält på svag
värme. Vänd ner smörklicken och rör smeten blank. Ställ i kyl
någon timme innan du formar bollar av smeten. Rulla i florsocker.
Kommentarer
Postat av: Erika
Men mums :)
sv. När denna termin är avklarad har jag 3 stycken kvar :)
Postat av: Caroline
Så mumsigt! Jag älskar tryfflar och gör gärna olika sorter :) Tyvärr dröjer det till nästa gång eftersom jag inte äter socker ^^
Postat av: Mamma Malin
Det lät inte helt fel!
Trackback