Fiberrik & nyttig ugnspannkaka

Här om veckan blev jag såå sugen på en fluffig ugnspannkaka
med sylt. Googlade runt för att hitta ett recept som är inte innehåller
vetemjöl och jag fann flera stycken. Här är ett av dem: fiberrik
och nyttig ugnspannkaka
, 2 portioner.

Bild härifrån.

Ingredienser:
1½ dl fiberhavregryn
1 dl dinkelmjöl fullkorn
1 ägg
4 dl mjölk
½ tsk salt
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 morot (kan uteslutas)

Gör såhär:
Sätt ugnen på 225 grader.  Blanda de torra ingredienserna.
Vispa ner ägget och mjölken tills smeten är jämn. Riv mor-
ötterna (om du vill ha det) och rör ner i smeten. Häll smeten
i en smord ugnsfast form eller liten långpanna. Grädda mitt i
ugnen cirka 35-40 minuter. Servera med lågkalorisylt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Vad heter du?:
Kom ihåg mig?

Vad har du för E-postadress?: (publiceras ej)

Vad heter din blogg?:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0