Silviakaka i långpanna
Jag älskar Silviakaka (även kallad Emmakaka) och kärleksmums,
det är så gott! Extra bra är att de är lätta att göra i långpanna.
Har tidigare delat med mig av receptet på mammas kärleksmums
så denna gång får ni ett recept på silviakaka.
det är så gott! Extra bra är att de är lätta att göra i långpanna.
Har tidigare delat med mig av receptet på mammas kärleksmums
så denna gång får ni ett recept på silviakaka.
6 ägg
6 dl strösocker
3 dl vatten
6 dl vetemjöl
6 tsk bakpulver
Ingredienser glasyren:
200 gram smör
2 dl strösocker
2 äggulor
4 tsk vaniljsocker
Garnera med riven kokos
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker poröst.
Tillsätt vatten, vetemjöl och bakpulver. Klä en långpanna med
bakplåtspapper. Häll smeten i långpannan och grädda 15-20
minuter i nedre delen av ugnen. Låt svalna.
Gör under tiden glasyren. Smält smör och ta av kastrullen från
plattan när smöret har smält, rör i strösocker och vaniljsocker.
Låt svalna lite innan äggulorna tillsätts. Bred glasyren över kakan
och strö över kokos. Skär kakan i lagomt stora bitar.
Kommentarer
Postat av: Erika
Håller med, supergott!
sv. Vad jobbigt. Min torsdag var fin :)
Postat av: Life of Johanna
oh så gott :)
Postat av: Sara
Mums så otroligt gott :)
Trackback