Silviakaka i långpanna

Jag älskar Silviakaka (även kallad Emmakaka) och kärleksmums,
det är så gott! Extra bra är att de är lätta att göra i långpanna.
Har tidigare delat med mig av receptet på mammas kärleksmums
så denna gång får ni ett recept på silviakaka.

 
Ingredienser kakan:
6 ägg
6 dl strösocker
3 dl vatten
6 dl vetemjöl
6 tsk bakpulver

Ingredienser glasyren:
200 gram smör
2 dl strösocker
2 äggulor
4 tsk vaniljsocker
Garnera med riven kokos

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader.  Vispa ägg och socker poröst.
Tillsätt vatten, vetemjöl och bakpulver. Klä en långpanna med
bakplåtspapper. Häll smeten i långpannan och grädda 15-20
minuter i nedre delen av ugnen. Låt svalna.

Gör under tiden glasyren. Smält smör och ta av kastrullen från
plattan när smöret har smält, rör i strösocker och vaniljsocker.
Låt svalna lite innan äggulorna tillsätts. Bred glasyren över kakan
och strö över kokos. Skär kakan i lagomt stora bitar.

Kommentarer
Postat av: Erika

Håller med, supergott!

sv. Vad jobbigt. Min torsdag var fin :)

2015-01-30 @ 14:49:29
URL: http://icanpikan.blogg.se
Postat av: Life of Johanna

oh så gott :)

2015-01-30 @ 15:00:43
URL: http://lifeofjohanna.se
Postat av: Sara

Mums så otroligt gott :)

2015-01-30 @ 21:47:58
URL: http://www.baakochmaat.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Vad heter du?:
Kom ihåg mig?

Vad har du för E-postadress?: (publiceras ej)

Vad heter din blogg?:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0