Saffranskladdkaka

Till julafton gjorde jag saffranskladdkaka och det blev en riktig
succé bland släkten. Den gick åt direkt!
 
 
Ingredienser:
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
100 gram vit choklad
100 gram smält smör
½ gram saffran (1 påse)

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175°C. Smörj en form med löstagbar kant. Smält
smöret i en kastrull, ta av från plattan när det har smält. Rör ner
saffranet. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg ner i smöret, rör om
så att chokladen smälter. Blanda ägg och socker i en skål. Rör ner
smörblandningen och vänd ner mjölet. Rör om försiktigt. Häll smeten
i formen. Grädda kladdkakan mitt i ugnen cirka 20 minuter. Låt svalna.
Servera gärna med vispad grädde.

Kommentarer
Postat av: Sara

Åh så otroligt gott, hann inte med denna kladdkakan detta året, men blir till nästa år :)

SV: Ja det är ju så olika, själv använde jag bara banan och ägg och sen hade jag massa frukt och grädde. Men verkligen en perfekt måltid :)

Ja det är så gott :)

2015-01-12 @ 20:49:04
URL: http://www.baakochmaat.blogg.se
Postat av: Karin

Sv: Det låter som ett kul jobb! :)
Väldigt bra blandning då :)
Vad har du för utbildning för att jobba med det?

2015-01-12 @ 21:01:46
URL: http://karinlygnersjo.blogg.se
Postat av: Sarah

Vi bjöd oxå på saffranskladdkaka på julen :)
De e så himla mumsigt :)

2015-01-13 @ 16:55:51
URL: http://CheerSarah.devote.se

Kommentera inlägget här:

Vad heter du?:
Kom ihåg mig?

Vad har du för E-postadress?: (publiceras ej)

Vad heter din blogg?:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0