Janssons frestelse

På torsdag är det julafton och då blir det att mumsa julmat. En av
mina favoriter på julbordet är Janssons frestelse. Konstigt att jag
tycker om det eftersom jag inte annars gillar ansjovis eller sill,
men Janssons frestelse älskar jag, haha. Här kommer receptet
som jag använder när jag gör den rätten.

 
Ingredienser:
10-12 potatisar
2 gula lökar
2 burkar (á 100 gram) ansjovisfiléer
3-4 dl mellangrädde eller 2 dl vispgrädde + 1-2 dl mjölk
Ströbröd
2 msk smör/flytande margarin

Gör såhär:
Sätt ugnen på  225 grader. Skala potatis och lök. Skär löken i tunna
skivor och potatisen i fina strimlor. Smörj en ugnsform. Varva potatis,
lök och ansjovis i formen, börja och sluta med potatis. Häll över hälften
av grädden eller gräddmjölken och lite av ansjovisspadet. Strö över lite
ströbröd och lägg små smörklickar överst (jag brukar ringla över flytande
margarin). Grädda mitt i ugnen tills potatisen är mjuk, cirka 45 minuter.
Häll på resten av grädden eller gräddmjölken mot slutet av gräddnings-
tiden.

Kommentarer
Postat av: Ztinas - Motivation att följa dina drömmar

Älskar julmat, såå gott :)

2015-12-21 @ 14:52:54
URL: http://ztinas.spotlife.se
Postat av: Erika

Gillar också det fast jag inte gillar sill, haha. Fast brukar försöka att inte ta sillen heller ;)

2015-12-21 @ 17:25:21
URL: http://icanpikan.blogg.se
Postat av: Petra

ja tycker inte om Janssons frestelse föredra potatisgratäng på julbordet haha.


ja det är han verkligen

2015-12-21 @ 18:28:54
URL: http://brunetpetra.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du?:
Kom ihåg mig?

Vad har du för E-postadress?: (publiceras ej)

Vad heter din blogg?:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0