Knäckig/seg blåbärspaj
Nu under sommarmånaderna blir det att äta mer paj som fika.
Inte mig emot då jag älskar pajer, särskilt blåbärspaj och rabarberpaj.
Här kommer ett recept på knäckig/seg blåbärspaj.
Kortare tid i ugnen = segare. Längre tid i ugnen = knäckigare.
Ingredienser:
250 gram blåbär
2 msk potatismjöl
½ dl strösocker
150 gram smör
½ dl sirap
1 dl grädde
2 dl vetemjöl
2 ½ dl havregryn
1 tsk bakpulver
2 dl strösocker
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bären i en smord form, pudra över
potatismjöl och socker. Gör pajsmeten genom att smälta smöret i en
Inte mig emot då jag älskar pajer, särskilt blåbärspaj och rabarberpaj.
Här kommer ett recept på knäckig/seg blåbärspaj.
Kortare tid i ugnen = segare. Längre tid i ugnen = knäckigare.
Ingredienser:
250 gram blåbär
2 msk potatismjöl
½ dl strösocker
150 gram smör
½ dl sirap
1 dl grädde
2 dl vetemjöl
2 ½ dl havregryn
1 tsk bakpulver
2 dl strösocker
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bären i en smord form, pudra över
potatismjöl och socker. Gör pajsmeten genom att smälta smöret i en
kastrull, tillsätt grädde och sirap. Ta bort kastrullen från spisen.
Blanda de torra ingredienserna i en skål och tillsätt det sedan i kastrullen,
blanda och häll smeten över bären. Grädda mitt i ugnen i 30-40 minuter
tills pajen fått fin färg.
Blanda de torra ingredienserna i en skål och tillsätt det sedan i kastrullen,
blanda och häll smeten över bären. Grädda mitt i ugnen i 30-40 minuter
tills pajen fått fin färg.
Kommentarer
Trackback