Gifflar

Jag älskar att äta Pågens gifflar med kanelfyllning, såå goda!
Kan äta hur många som helst efter varandra, hihi. Nu har jag hittat
ett lätt recept på gifflar att baka hemma, så i fortsättningen blir det att
göra egna gifflar. Av detta recept blir det 24 stycken.

 
Ingredienser:
150 gram smör
3 dl mjölk
1 dl strösocker
9 dl vetemjöl
50 gram jäst (kubjäst)
2 stora eller 3 små ägg
½ tsk salt
Pensling: ägg och eventuellt pärlsocker om du vill

Gör såhär:
Sätt ugnen på 250 grader. Smält smöret, låt svalna.
Lös upp jästen i lite av mjölken, tillsätt sen resten av mjölken,
ägg, salt, socker och det mesta av vetemjölet. Arbeta ihop degen.

Dela degen i tre delar. Kavla ut runda kakor och skär till åtta trianglar.
Bre på valfri fyllning (tillexempel smör kanel & strösocker, nutella eller sylt).
Rulla ihop. Jäs på bakplåtsklädd plåt i 25 minuter. Pensla med ägg och häll
på pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen i cirka 8-10 minuter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Vad heter du?:
Kom ihåg mig?

Vad har du för E-postadress?: (publiceras ej)

Vad heter din blogg?:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0