Kladdkaka med pepparkaksdeg

Julafton är snart här och jag håller på att julbaka för fullt, tycker
det är så mysigt! Här kommer ett recept på kladdkaka med twist,
nämligen med pepparkaksdeg i.

 
Ingredienser:
200 gram mörk choklad
200 gram smält smör
4 ägg
2 dl socker
2½ dl vetemjöl
1 krm salt
100 gram mjölkchoklad
Valfri mängd pepparkaksdeg (ju mer desto bättre)

Gör såhär:

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull. När smöret
har smält, bryt i den mörka chokladen i bitar och låt långsamt
smälta med. Rör till en jämn smet. Vispa ägg och socker lätt.
Rör ner chokladsmeten i ägg/sockersmeten. Blanda vetemjöl och
salt, rör ner i smeten.

Häll smeten i en smord form med löstagbar kant. Hacka mjölk-
choklad och tryck ner i smeten. Tryck ner delar av pepparkaksdegen
i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen på 200 grader i cirka
13-17 minuter. Förvara i kylen ett dygn innan du skär upp den,
den är kladdig

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Vad heter du?:
Kom ihåg mig?

Vad har du för E-postadress?: (publiceras ej)

Vad heter din blogg?:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0