Pepparkaksmuffins 20 st
Ingredienser till muffinsarna:
100 gram rumstempererat smör
2,5 dl farinsocker
2 ägg
1,5 dl gräddfil eller filmjölk
3 dl vetemjöl
1 msk kanel
1 tsk malen kryddnejlika
1 tsk bikarbonat
Ingredienser till glasyren:
2 dl philadelphiaost
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
25 gram rumstempererat smör
1 dl lingon
Gör såhär (muffinsarna):
Rör smör och socker poröst med en elvisp. Tillsätt ett ägg i taget
och rör om. Rör ner gräddfil (eller filmjölk) och sist mjölet blandat
med de andra torra ingredienserna.
Placera muffinsformar på en plåt. Fördela smeten i formarna och grädda
cirka 10 minuter i mitten av ugnen på 225 grader.
Gör såhär (glasyren):
Blanda alla ingredienser utom lingonen, och vispa med elvisp tills det
är slätt. Vänd försiktigt ner lingonen. Glasyren blir lösare om man använder
frysta lingon. Fördela glasyren på de avsvalnade muffinsarna.
Dekorera gärna med lingon ovanpå glasyren.
100 gram rumstempererat smör
2,5 dl farinsocker
2 ägg
1,5 dl gräddfil eller filmjölk
3 dl vetemjöl
1 msk kanel
1 tsk malen kryddnejlika
1 tsk bikarbonat
Ingredienser till glasyren:
2 dl philadelphiaost
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
25 gram rumstempererat smör
1 dl lingon
Gör såhär (muffinsarna):
Rör smör och socker poröst med en elvisp. Tillsätt ett ägg i taget
och rör om. Rör ner gräddfil (eller filmjölk) och sist mjölet blandat
med de andra torra ingredienserna.
Placera muffinsformar på en plåt. Fördela smeten i formarna och grädda
cirka 10 minuter i mitten av ugnen på 225 grader.
Gör såhär (glasyren):
Blanda alla ingredienser utom lingonen, och vispa med elvisp tills det
är slätt. Vänd försiktigt ner lingonen. Glasyren blir lösare om man använder
frysta lingon. Fördela glasyren på de avsvalnade muffinsarna.
Dekorera gärna med lingon ovanpå glasyren.
Kommentarer
Trackback